Skip to main content

Rundvlees met veelzijdige kwaliteiten

Het rundvlees van Hutten Beef komt van geselecteerde Nederlandse koeien. Het vlees is karaktervol van smaak, heerlijk mals en ademt in alles hoge ambachtelijke kwaliteit. De markt vraagt om steeds meer flexibiliteit en diversiteit. Geen oplossing is hetzelfde. Maar onze klanten weten waar ze continu dezelfde kwaliteit krijgen: bij Hutten Beef.

BREAAM certificering

Bij het ontwerpen en bouwen van ons pand kreeg duurzaamheid de volle aandacht. Inmiddels heeft ons gebouw het 4-sterren BREAAM Excellent Nieuwbouw en Renovatie Oplevercertificaat. BREAAM betekent Building Research Establishment Environmental Assessment Method. Dit internationale keurmerk beoordeelt de duurzaamheidprestatie van gebouwen.

Download certificaat

NH3–koelinstallatie

Het hart van onze slachterij is de milieuvriendelijke NH3-koelinstallatie. Deze energiezuinige thermische techniek stoot geen CO2 uit. De installatie zorgt voor de voorverwarming van water, behandelt de ventilatielucht en verwarmt de kantoren. De overige verwarming wordt aangestuurd door warmtepompen.

Bewust twee verdiepingen

Ons gebouw heeft twee bouwlagen in plaats van één, want dat beperkt het verlies van warmte en koude. Boven vindt het slachtproces plaats, beneden de verwerking van de bijproducten. Om energie te sparen is het gebouw zo ingedeeld dat grote temperatuurverschillen worden voorkomen.

Vrijkomende warmte benutten

Bij het proces van vleesverwerking komt warmte vrij. Deze warmte, waaronder zelfs de warmte van de koeien, willen we slim benutten. Bijvoorbeeld om de wasstraat voor transportvoertuigen te drogen. Of in de winter het wegdek naar de laad- en loskuil te verwarmen, zodat die altijd veilig toegankelijk is.