Hutten & zn.

Geschiedenis familiebedrijf

1925 – De slachterij Hutten werd in Nieuw Heeten opgericht door Gerrit Hutten.

1954 – Gerrit besloot om samen met een compagnon een nieuwe slachterij te bouwen. Deze wilde echter anders en trok zich terug uit het nieuwsbouwplan. Gerrit besloot om de nieuwe bouwplannen voort te zetten.

1962 – Eerste interne overname na het overlijden van Gerrit’s tweede vrouw. Frans en Geert Hutten namen het bedrijf over.

1978 – Een gedeelte van de boerderij werd afgebroken om ruimte te maken voor een nieuwe vriescel. Ook werd er overgestapt naar het hangend slachten van runderen en kalveren in plaats van het slachten in de buddy.

1996 – Overname door Marcel en Vincent Hutten.

2003 – Er werd een nieuwe slachtbaan gebouwd die voldeed aan de toen meest recente vereisten.

2010 – Eerste gesprekken over een verbouwing of een complete nieuwbouw van de slachterij. Na veel praten en bezichtigingen van slachterijen in heel Europa kwamen we tot inzicht dat we een compleet nieuwe slachterij wilden bouwen. Het moest een bedrijf worden dat aan de meest recente eisen zou voldoen, maar waar we ook verder wilden gaan dan de standaard. Bijvoorbeeld op het gebied van duurzaamheid.

2015 – Voltooiing nieuwbouw op locatie Heeten.

We zijn er trots op dat dit familiebedrijf zo’n groei heeft doorgemaakt. Dat blijkt mede uit de rol van de zoon van Marcel, Rick Hutten. Hij heeft binnen de nieuwbouw een prominente rol gespeeld. Ook de naam werd veranderd van Hutten en Zonen naar Hutten Traditional Beef. Het verleden wordt gekoesterd en het vakmanschap zal altijd blijven. De blik op verbetering en innovatie zal er altijd zijn en daarmee zijn we voorbereid op eventuele wijzigende marktsituaties.

Hutten & zn.