Hutten & zn.

Het systeem

Hutten Traditional Beef maakt gebruikt van de zogenaamde NH3-koelinstallatie. Deze installatie kan gezien worden als het hart van de slachterij. De koelinstallatie zorgt door middel van doordachte schakelingen voor verwarming van kantoren, luchtbehandeling van ventilatielucht en voorverwarming van water. De verdere verwarming van het water wordt geregeld door warmtepompen. Het sterke punt van deze installatie is dat er geen gasaansluiting nodig is. Het is een praktische installatie waarbij bewezen technologieën zijn gekoppeld.

Vrijgekomen warmte gaat vaak verloren. In het geval van onze slachterij wordt die warmte gebruikt voor het drogen van de wasstraat. Een ander punt is dat de laad- en loskuil voor vrachtwagens te allen tijde bereikbaar blijft door verwarming van het wegdek.

Het gebouw is ingedeeld in twee verdiepingen waardoor de oppervlakte van de buitenschil gereduceerd wordt ten opzichte van een gebouw met een enkele bouwlaag. Hierdoor is er minder warmte- en koudeverlies. Ook is het zo dat door de indeling van het gebouw grote temperatuurverschillen worden vermeden en daarmee het energieverlies wordt gereduceerd.

Hutten & zn.